Ne ajuta nebulizatorul sa trecem mai repede de gripa sau raceala?

Ne ajuta nebulizatorul sa trecem mai repede de gripa sau raceala?

De ceva timp iarna e aproape ca vara, iar virusurile se răspandesc mai repede și de la fluctuațiile anormale de temperatură.

Răceala este o infecție virală a căilor respiratorii superioare. Gripa reprezintă o infecție virală mai complexă a căilor respiratorii și cuprinde nasul, gâtul și plămânii. Spre deosebire de răceală, gripa este provocată de trei virusuri gripale A, B și C.

 Gripa sezonieră este o infecție respiratorie acută cauzată de virusurile gripale. Deși acești viruși sunt prezenți pe tot parcursul anului, ei sunt cel mai frecvent în timpul sezonului gripei, care se desfășoară din octombrie până în mai. În funcție de locul în care locuiți, această perioadă atinge vârful între decembrie și februarie.

 Virusul este răspândit pe calea aerului prin tușit și strănutat.

 

Simptomele gripei sunt: curgerea nasului, congestia, durerea în gât, presiunea în piept și chiar dificultăți de respirație, dureri musculare, de cap, tuse, febră, frisoane, vărsături, stare generală de slăbiciune.

Ceea ce este mai rău este că sezonul gripei coincide adesea cu cel al rinovirusului (cunoscut mai pe scară largă ca răceală comună sau viroză). Atât răceala, cât și gripa vă pot ține în casă cateva zile până la revenirea unei stări mai bune.

 

Pe lângă medicamentele sau remediile folosite pentru a trece cât mai repede și ușor peste perioada de viroză sau gripă, medicii mai pot recomanda și nebulizatorul sau aparatul de aerosoli. Acesta este prescris de un medic pentru a vă administra medicamentele adânc în plămâni și pentru a ajuta la calmarea simptomelor respiratorii asociate cu gripa, cum ar fi tusea și dificultățile de respirație sau respirația șuierătoare.

 

Iată câteva motive pentru care ar trebui să luați în considerare un nebulizator pentru a trata simptomele respiratorii în acest sezon de gripă:

Nebulizatoarele funcționează pentru a ameliora disconfortul respirator, transformând medicamentul lichid în particule foarte fine care sunt inhalate cu ajutorul maștii de nas sau de gură. Acestea sunt recomandate pentru tratarea bolilor pulmonare, bronșitelor, alergiilor, traheitelor, sinuzitelor sau infecțiilor pulmonare.

Cand ai probleme în administrarea medicamentelor, nebulizatorul este folositor si practic.

Partea cea mai bună este ca tratamentul cu aerosoli poate fi făcut atât de adulți, cât și de copii.

Folosiți întotdeauna nebulizatorul doar la recomandarea medicului, cu medicamente prescrise în urma unei consulați!
 

Tipuri de nebulizatoare:

-       Nebulizatoarele cu jet produc un aerosol din medicamente folosind un gaz comprimat (cum ar fi aerul). Acestea sunt cele mai comune tipuri de nebulizatoare cu compresor.

-       Nebulizatoarele cu ultrasunete (ultrasonic) produc un aerosol prin vibrații de înaltă frecvență. Acestea sunt utilizate mai frecvent în spitale și, de obicei, nu sunt pentru uz personal.

-       Nebulizatoarele cu membrană MESH folosesc un capac din plasă cu găuri minuscule care ajută la eliberarea medicamentelor într-un mod foarte eficient. Aceste nebulizatoare sunt mai noi ca tehnologie și adesea mai eficiente decât nebulizatoarele cu jet.

 

 



 

Cum să utilizați un nebulizator pentru a trata simptomele gripei:

 

Consultați întotdeauna instrucțiunile care vin cu nebulizatorul.

Spălați-vă mâinile înainte de utilizare

Conectați tubulatura la compressor (in cazul în care folosiți un nebulizator cu compressor)

Umpleți paharul cu substanțele medicamentoase în cantitatea indicată conform prescripției dumneavoastră.

Atașați piesa bucală sau masca și furtunul la paharul pentru medicamente.

Pune-ți masca și reglează-o pentru a se potrivi perfect pe fața ta. Dacă utilizați o piesă de gură, țineți buzele ferm în jurul dispozitivului.

Porniți nebulizatorul și respirați normal pe gură până când toate medicamentele au fost inhalate.

Opriți nebulizatorul. Spălați bine piesa bucală și recipientul de medicamente. Lăsați-le să se usuce la aer și păstrați-le până la următoarea utilizare.


Cum evităm să contactăm viroza sau gripa

Evitați persoanele care sunt bolnave și care se confruntă cu simptome asemănătoare gripei, deoarece acest lucru vă crește șansele de a contracta virusul. Curățați zilnic spațiile comune cu dezinfectanți și spălați-vă mâinile în mod regulat.

Ca regulă generală, ține-ți mâinile departe de gură și nas pentru a preveni ingerarea de germeni, bacterii sau viruși care trăiesc pe piele.

Odihna și o dietă bună sunt alți doi factori de care trebuie să luați în considerare. Asigurați-vă că dormiți 7-9 ore în fiecare noapte, deoarece acest lucru vă poate ajuta să vă întăriți sistemul imunitar. Găsiți modalități de relaxare, deoarece stresul poate afecta și sistemul dumneavoastră imunitar.

Asigurați-vă că mâncați alimente hrănitoare și sănătoase, precum și vitamine, minerale și multe lichide pentru a rămâne hidratat.

 

Ramaneti sănătoși!

 

 

Sursă: nebology.com/


 

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Suport clienti Luni-Vineri 9:00 - 17:30

0730.649.383 0788.920.108 office@eminut.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!