Ce sunt păduchii? Cum apar? E rușinos să ai păduchi? Cum scăpăm de păduchi?

Ce sunt păduchii? Cum apar? E rușinos să ai păduchi? Cum scăpăm de păduchi?

Păduchii nu sunt semnul unei proaste igiene personale. Așadar, nu este o rușine în a recunoaște infestarea cu păduchi de cap.

Păduchii sunt paraziți, insecte de mici dimensiuni, care trăiesc doar pe scalpul uman și se hrănesc cu sânge.

 

Păduchii nu se transmit prin intermediul animalelor de companie. Nu pot zbura, nu pot sări, asemenea puricilor, dar pot fi preluați cu ușurință prin contactul direct cu o persoana infectată.


Este important de punctat faptul că, desi pe scalpul uman păduchii pot trai maxim o lună, în medii diferite nu rezistă mai mult de 48 de ore, însă ouale acestora, la temperaturi mici, pot sta incubate chiar și 30 de zile, timp în care se pot transmite.

După perioada vacanțelor, odată cu întoarcerea în colectivități, medii prielnice pentru  apariția pediculozei capilare (termen care definește infectarea cu păduchi), copiii sunt  principala categorie vizată.

Cel mai comun simptom este mâncărimea care apare în zonele scalpului unde sunt prezenți păduchii. Cu toate acestea, pot trece chiar și 6 săptamâni până când scalpul devine sensibil din cauza salivei păduchilor – cauza principală a mâncărimii. Cel mai des, mâncărimea apare după urechi și în zona cefei. Aceasta poate ține cateva săptămâni, chiar și după ce păduchii au fost înlăturați prin tratament.

 

Un remediu în tratarea pediculozei este Șamponul antiparazitar pentru părul cu păduchi Dr. Soleil.

 

Acesta  este un dispozitiv medical neinvaziv, de clasa I cu o durată de utilizare mai mică de 30 de zile. El se folosește ocazional, în urma infestării părului cu păduchi și se îndepărtează prin spălare.

Ca mod de utilizare: se aplică o cantitate suficientă de șampon pe părul umed și se masează 3-4 minute, obținându-se o spumă abundentă. Se limpezește bine și se sterge energic cu prosopul.  Șamponarea se repetă la 24 ore și eventual la 7 zile.

Pieptenele special ajută la îndepărtarea eficientă a păduchilor de cap și ouălor acestora.

 

Ca masură profilactică pentru a împiedica recontaminarea cu pediculoza, toate persoanele apropiate trebuie să fie examinate și se recomandă spălarea hainelor și a lenjeriei folosită de persoana infestată, cu apă fierbinte (peste 55 de grade Celsius) și/sau uscarea articolelor pe un ciclu de uscare la căldura foarte mare.

În concluzie, oricine poate avea păduchi și nu e o rușine. Iar în zilele de astăzi chiar nu mai este o problemă să scapăm rapid, fără chin și fără soluții urât mirositoare.
Sursă foto: https://www.freepik.com/

 

 

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri 9:00 - 17:30

0730.649.383 0788.920.108 office@eminut.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!