CITRONELLA – Planta-minune care tine tantarii la distanta

CITRONELLA – Planta-minune care tine tantarii la distanta

Uleiul de citronella este unul dintre cele mai răspândite substanţe naturale care resping insectele. Acest ulei poate fi găsit într-o varietate de produse de anti-țânțari, cum ar fi lumânări parfumate, loțiuni, spray-uri și chiar brățări, guler, etc. În aceste tipuri de produse, care se aplică de obicei pe piele sau îmbrăcăminte, citronella se utilizează în combinație cu alte substanțe pentru a asigura protecție împotriva țânțarilor și a altor insecte. Acest ulei este, de asemenea, uneori folosit pentru a trata zonele de pe piele unde a înţepat o insectă.

 

Uleiul de citronella poate fi aplicat pe piele pentru a fi folosit ca un agent de respingere a țânțarilor. Cu toate acestea, unii oameni sunt alergici la uleiul de citronella, deci nu este recomandat pentru toată lumea.

Deşi se crede că planta de lemongrass poate respinge țânțarii, numai uleiul obținut de la aceste plante va respinge țânțarii, deci nu planta însăși. De fapt, uleiul de citronella îndepărtează țânțarii, nu îi ucide. Citronella maschează mirosurile de dioxid de carbon și acid lactic pe care țânțarii le caută. În general, insectele au dificultăţi în a localiza oamenii, după ce aceştia au aplicat ulei de citronella.

 

Uleiul de citronella de obicei funcționează timp de aproximativ 20-30 de minute și trebuie să fie reaplicat după această perioadă. Spray-urile și loțiunile care conțin uleiuri esențiale de citronella sunt cele mai reuşite produse care îndepărtează insecte și de obicei conțin un amestec de ulei de citronella și alte substanțe pentru a crește timpul de protecție al produsului.

 

La eMinut avem mai multe produse cu citronella ce constituie o protecţie naturală împotriva ţânţarilor.

 

Cel mai NOU produs din această categorie este reprezentat de Plasturii cu citronella. Adezivul plasturilor este testat dermatologic, dar nu se recomandă aplicarea direct pe piele. Plasturii se pot lipi pe haine, cărucior, mobilă, ghiozdan. Acești plasturi speciali cu ulei esențial de Citronella, Eucalipt și Geranium emană un miros plăcut, ceea ce îi face ideali pentru activități în natură sau pentru călătorii. Grație tehnologiei cu microsfere, aromele uleiurilor esențiale naturale se degajă constant și prelungit. Răzuiți ușor plasturele la fiecare 20 de minute pentru a activa noi microsfere care vor evapora uleiurile, ținând țânțarii la distanță. Aceşti plasturi nu lasă pete sau urme grase.

Plasturi cu citronella 

 

Brăţara aromatizată din silicon Kanzo pentru copii şi adulţi poate ţine de asemenea ţânţarii la distanţă. Această brăţară are mărime universală şi este eficientă până la 30 de zile. Are în compoziţie uleiuri esențiale 64% (cocos, palmier) 28% uleiuri de bază (citronella)şi 8% coloranti silicon.Se poate reumple cu Rezerva asociată acestui produs.

Bratara aromata Kanzo si rezerva

 

 

Avem şi un produs propriu în această categorie. Brăţara aromatizată cu citronella Minut este un produs potrivit pentru întreaga familie, ce ţine la distanţă ţanţarii. Este un produs non toxic.Are efect îndată ce începeţi s-o purtaţi.Parfumul de citronella pe care îl emană în jurul dvs. ţine la distanţă insectele şi are un miros plăcut.Are un efect imediat şi poate fi folosită atât în aer liber cât şi în interior.Protecţia durează până la 240 de ore. Brăţara aromată Minut poate fi purtată la încheietura mâinii, la gleznă, prinsă de geantă sau curea sau prinsă de căruciorul bebeluşului. O puteţi ţine în preajma dvs. când sunteţi în casă sau în timpul somnului. Brăţările sunt disponibile în nuanţele verde, portocaliu, albastru, roz şi galben.

Bratara aromata cu citronella Minut 

 

 

Substanţe auxiliare împotriva ţânţarilor împreună cu citronella

 

Printre cele mai utilizate substanţe care vă ajută să ţineţi departe ţânţarii sunt lavanda şi geranium (extract de muşcată).

 

Lavanda

 

Uleiul de lavandă este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a respinge în mod natural anumiți dăunători, inclusiv țânțarii.

Uleiul esenţial de lavandă este foarte aromatic și, de asemenea, extrem de concentrat, constând din componentele uleiurilor volatile ale plantei, care protejează în mod natural de insecte.

De asemenea, trebuie să știți că uleiurile etichetate ca "ulei de parfum" sunt probabil amestecate cu ingrediente sintetice. În schimb, este bine să căutaţi ulei de bază esențial "100% pur" sau "organic certificat" de lavandă.

Uleiul de lavandă conține până la 25% linalool, un alcool terpenoid care contribuie la aroma sa de fructe. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului din S.U.A., acest agent este un ingredient activ în mai multe  produse înregistrate folosite pentru a controla țânțarii în exterior.

 

Studiile arată că linaloolul are același efect asupra receptorilor olfactivi ai țânțarilor ca dietiltoluamida, o substanță chimică utilizată în multe produse convenționale împotriva țânțarilor, cunoscută mai des ca DEET. Într-un studiu din 2009 publicat în Journal of Vector Ecology, utilizarea difuzoarelor cu linalool a avut o rată de respingere a țânțarilor de 93% în interior și 58% în aer liber.

Prin urmare, deși uleiul de lavandă nu respinge țânțarii, eficacitatea sa poate fi sporită atunci când este utilizată în combinație cu alte uleiuri. Universitatea de Stat din Colorado recomandă folosirea uleiului de lavandă cu ulei de scorțișoară, ulei de arbore de ceai sau ulei de citronella pentru a ajuta la îndepărtarea țânțarilor în aer liber.

 

Uleiurile esenţiale de lavandă pot fi puse alături de cele de citronella în Difuzorul de Arome şi Cromoterapie Minut. Cu acest produs şi cu uleiurile esenţiale amintite, veţi împrospăta şi parfuma în mod natural aerul din camera în care vă aflaţi. Difuzorul poate funcţiona continuu timp de 4 – 6 ore şi poate acoperi până la 25 de metri pătraţi-  

Difuzor aromoterapie Minut cu lavanda 

 

 

Geranium (muscata)

 

Muşcatele parfumate prezintă frunziș verde cu lobi, care emite o gamă de parfumuri care imită mai multe mirosuri, de la cel de trandafiri la cele de pin şi nucă de cocos, în funcție de modul de cultivare. Muşcata din soiul Citrosa geranium (Pelargonium citrosum) "Van Leeni" a fost denumită "plantă de țânțari" pentru capacitatea sa de a ţine la distanţă insectele. Planta arată bine în ghivece, însă vă recomandăm să nu vă bazaţi doar pe aceasta pentru a îndepărta ţânţarii.

Aceste muşcate sunt de obicei cultivate ca plante anuale. Mirosul lor pronunţat de lămâie este similar cu cel al citronella.

 

Cercetările publicate în "The Journal of the American Mosquito Control Association" din 1994 au demonstrat că "Van Leeni" nu este o plantă foarte eficientă în îndepărtarea ţânţarilor. Cercetătorii nu au descoperit nici o diferenţă semnificativă în numărul de ţanţari care aterizează pe un om aflat în centrul unui cerc de muşcate şi unul aflat într-o zonă cu acelaşi număr de ţânţari, dar fără aceste plante.

Potrivit Universității din Nebraska-Lincoln, analizele de laborator au descoperit doar urme mici de citronella în "Van Leeni". Autorii studiului au declarat că uleiurile produse de plante au fost fie insuficient pentru a îndepărta insectele, fie în cantităţi insuficiente pentru a descuraja insectele; cercetătorii  afirmă că zdrobirea frunzelor și răspândirea uleiurilor, alături de cel de citronella, pe piele ar putea avea efect în ce priveşte îndepărtarea ţânţarilor.

 

Plasturi cu citronella geranium

 

Plasturii cu citronella includ uleiul esenţial de Geranium. Plasturii aceştia se pot lipi pe haine, cărucior, mobilă, ghiozdan și au miros plăcut, ceea ce îi face ideali pentru activități în natură sau pentru călătorii. Aromele uleiurilor esențiale naturale se vor degaja constant și prelungit, indicat fiind să răzuiți ușor plasturele la fiecare 20 de minute pentru a restimula degajarea uleiurilor esenţiale.

 

Puteţi găsi în magazinul nostru online întreaga noastră gamă de produse cu citronellaVă dorim o  vară excelentă fără înţepături de ţânţari.

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri 9:00 - 17:30

0730.649.383 0788.920.108 office@eminut.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!