Cum alegem, aplicăm și folosim corect cremele de protecție solară

Cum alegem, aplicăm și folosim corect cremele de protecție solară

Când folosim protecție solară

Cei mai mulți dintre noi știu importanța purtării de protecție solară în lunile de vară pentru a evita arsurile solare și daunele, dar într-adevăr ar trebui să fie o măsură preventivă de sănătate pe tot parcursul anului.

Purtați întotdeauna protecție solară, indiferent de culoarea sau nuanța pielii. Crema de protecție solară datează din Egiptul antic, unde extractul de tărâțe de orez și iasomia erau folosite pentru a ajuta la protejarea

pielii de soare. Chimiștii au inventat prima cremă de protecție solară comercială în 1936 și de atunci, a tot fost îmbunătățită. Cremele moderne de protecție solară sunt rezistente la apă și sunt incluse în multe

produse cosmetice și de make-up (primer-uri, fond de ten, seruri și creme).


De ce ar trebui să purtați întotdeauna protecție solară, chiar și în zilele înnorate Până la 80 la sută din razele soarelui pot trece prin nori, așa că dacă presupuneți că este în regulă să renunțați la protecție într-o zi cu

nori, gândiți-vă din nou. Crema de protecție solară este un obicei important de îngrijire preventivă a sănătății care trebuie menținut tot anul, inclusiv lunile de iarnă. Zăpada poate reflecta până la 80% din razele

ultraviolete (UV), crescând riscul arsurilor solare. De asemenea, cu cât este mai mare altitudinea, cu atât este mai mare expunerea la UV, deci crema de protecție solară este esentială și pentru vacanțele la schi. 

 

Dacă mergem la plajă, recomandarea medicilor este ca protecția solară să fie aplicată cu aproximativ 30 de minute înainte de a vă expune la soare, astfel încât să poată fi absorbită de piele și să fie mai puțin

probabil să se spele atunci când transpirați.

Amintiți-vă să aplicați un nou strat de protecție solară după înot sau exerciții fizice intense, după ce vă stergeți cu prosopul sau dacă ați transpirat.

Aplicați cremă de protecție solară des pe parcursul zilei dacă lucrați în aer liber, purtați pălării și îmbrăcăminte de protecție.

 

Cum se aplică protecție solară

Agitați bine înainte de utilizare pentru a amesteca particulele care ar putea fi aglomerate în recipient. Produsele de protecție solară se găsesc sub formă de cremă, emulsie, spray, ulei, stick.

Indiferent ce variantă alegeti, asigurați-vă că aplicați o cantitate suficientă de protecție solară. Ca regulă generală, folosiți o cantitate cât sa va intre într-o mână pentru a vă acoperi întregul corp.

Utilizați produsul pe toate părțile pielii expuse la soare, inclusiv urechile, spatele, umerii și partea din spate a genunchilor și picioarelor.

Aveți grijă când aplicați protecția solară în jurul ochilor pentru a evita iritațiile.

 

Ce să căutați când cumpărați protecție solară

Alegeți o protecție solară cu spectru larg care să protejeze împotriva razelor UVA și UVB și să aibă un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 15.

Citiți etichetele produselor. Căutați o marcă rezistentă la apă dacă veți transpira sau înota. Cumpără un produs care nu ustură sau unul special formulat pentru tipul tău de piele.

Cumpărați o marcă care nu conține acid para-aminobenzoic (PABA) dacă sunteți sensibil la acel ingredient.

Încearcă o cremă de protecție solară cu diferite substanțe chimice dacă pielea ta reacționează prost la cea pe care o folosești. Nu toate cremele de protecție solară au aceleași ingredient active.

Utilizați o protecție solară pe bază de apă dacă aveți pielea grasă sau sunteți predispus la acnee.

Fiți conștienți de faptul că mai scump nu înseamnă mai bun. Deși o marcă costisitoare s-ar putea simți sau mirosi mai bine, nu este neapărat mai eficientă decât un produs mai ieftin.

Atenție și la data de expirare, deoarece unele ingrediente de protecție solară se pot degrada în timp, astfel pierzându-și eficiența.

 

 

Recomandarea noastră este gama de produse solare de la Dr. Soleil. Aceste produse oferă o protecție solară cu filtru UVA și UVB, cu SFP între 25-50.

Printre ingredientele care se regăsesc in formula cremelor sunt:
- Extractul de ceai verde, bogat in antioxidanți apără pielea de radiațiile nocive. Pătrunde rapid în piele și are efect protector, hidratant și antioxidant.
 
- Uleiul de sâmburi de struguri are un efect tonic și revigorant asupra pielii, având calitatea de a fi absorbit rapid, pielea devenind elastică și non-grasă.
 
- Crema solară pentru copii are ca și principii active naturale uleiul de cătină și gălbenele cu efect puternic hidratant. Culoare naturală datorată uleiului de cătină.

- Gelul calmant pentru arsuri solare Dr. Soleil este un tratament calmant cu efect de hidratare și răcorire. Poate reduce efectul cauzat de arsuri minore sau iritațiilor pielii. Conține ulei de cătină si ulei din germeni de grâu ca principii active naturale.
 
- Laptele corporal după plajă Dr. Soleil asigură uniformizarea și menținerea bronzului. Rolul său este de hidratare intensivă a pielii și are un efect revigorant. Conține extract de Aloe Vera cu efect antiinflamator și de regenerare celulară precum și extract de Gălbenele cu proprietăți calmante, revitalizante și nutritive.



SPF is you BFF!

Sursa: https://ehe.health/, https://www.webmd.com/

Postarea urmatoare Postarea anterioara
Categorii

Suport clienti Luni-Vineri 9:00 - 17:30

0730.649.383 0788.920.108 office@eminut.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!