Tu îți igenizezi sau dezinfectezi mâinile corect? Diferența între produsele ingienizante și dezinfectante?

Tu îți igenizezi sau dezinfectezi mâinile corect? Diferența între produsele ingienizante și dezinfectante?

Produsele igienizante sunt produse cosmetice. Un produs cosmetic este definit ca orice substanță sau amestec destinate punerii în contact cu părțile externe ale corpului uman (epidermă, zonele cu păr, unghii, buze etc.) sau cu dinții, cu scopul exclusiv sau principal de a le curăța, de a le parfuma, de a schimba aspectul acestora, de a le proteja, de a le menține în condiții bune sau de a corecta mirosurile corpului. Orice produs introdus pe piața UE care intră sub incidența acestei definiții este supus cerințelor Regulamentului privind produsele cosmetice indiferent de canalul său de distribuție.

Produsele dezinfectante intră la categoria de biocide. Un biocid (de exemplu Gel spray antibacterian biocid Minut 80 ml) este definit ca orice substanţă sau amestec, având scopul de a distruge, de a împiedica, de a face inofensive organismele dăunătoare, de a preveni acţiunea acestora.

Dezinfectarea mâinilor este necesară mai ales când nu avem la îndemână apă și săpun pentru o curățare riguroasă, când atingem suprafețe folosite des de mulți oameni (ex.: mânere, balustrade etc.) sau atunci când sistemul nostru imunitar este în mod evident slăbit și suntem mai predispuși la a contacta un virus ori o bacterie.

Dezinfecția devine obligatorie atunci când apare o sursă de infecție. În astfel de situații, utilizarea dezinfectanților devine necesară. Utilizarea dezinfectanților ne poate proteja de îmbolnăvire, pentru că soluțiile dezinfectante au proprietatea de a elimina mircoorganismele patogene, precum bacterii, fungi, levuri sau virusuri.

Produsele dezinfectante pot fi comercializate doar dacă sunt avizate. Gelul antibacterian Minut este avizat ca biocid.

Pentru a fi eficient, un dezinfectant trebuie să conțină una sau mai multe substanțe cu acțiune asupra microorganismului vizat în concentrație activă. Acțiunea unui dezinfectant este specificată pe etichetă. Acest lucru este strict necesar și trebuie să fie demonstrat de teste microbiologice standardizate.

Lasa un raspuns

* Nume:
* Email: (Nepublicat)
   Site: (Link site cuhttp://)
* Comentariu:
Introdu codul
Inscriere newsletter